ZWEEDSE GEHAKTBALLEN

zweedse gehaktballetjes

Ik had nooit gedacht dat ik deze Zweedse gehaktballen vaker zou gaan maken toen ik het recept las. Maar daar kom ik op terug. Een vrij simpel gerecht, het kost niet te veel tijd en het smaakt echt goed. Het is weer eens wat anders dan een hollandse gehaktbal.zweedse gehaktballetjes zweedse gehaktballetjes zweedse gehaktballetjes zweedse gehaktballetjes zweedse gehaktballetjes

zweedse gehaktballetjes

Print

ZWEEDSE GEHAKTBALLETJES

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gemengde kruiden
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 75 gram broodkruim
  • 1 theelepel gemalen piment
  • boter

saus

  • 1 eetlepel bloem
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels worchestersaus
  • 1 eetlepel honing
  • 300 ml slagroom
  • zout en peper
  • bos platte peterselie

Bereiding

  1. Doe de kruiden, het gehakt, ei, paneermeel en gemalen piment in een kom. Doe er een flinke snuf peper en zout bij en kneed het gehakt met schone handen door elkaar/ Maak je handen vochtig en rol er bolletjes van. Laat ze 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 100 graden. Laat boter smelten in een koekenpan. Gebruik zoveel boter opdat de bodem van de pan bedekt is. Bak de gehaktballen totdat ze goed bruin zijn aan alle kanten. Doe ze in een ovenschaal en zet ze in de oven om warm te blijven. Er is nu nog een beetje boter in de pan, voeg de bloem toe en meng dit tot een pasta. Nu kan de bouillon erbij en het vuur weer iets omhoog. Breng aan de kook en roer de bloempasta los. Laat het rustig een paar minuten zachtjes koken. Voeg de mosterd, honing en Worcestersaus toe. Verlaag het vuur en doe de balletjes en de slagroom bij de saus. Proef de saus en pas aan indien nodig en naar smaak. Indien klaar, strooi er de bladpeterselie over.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.