ZUID-FRANSE UIENPIZZA

Zuid-Franse uienpizzaEen heerlijk frans recept deze Zuid-Franse uienpizza. Het is eigenlijk een pissaladiere, een Provençaalse pizza, met uien, olijven en ansjovis. Je kunt het serveren als voorgerecht in kleine stukjes. Maar hij doet het ook goed als hoofdgerecht. Hoe je hem maakt? Lees verder.Zuid-Franse uienpizza Zuid-Franse uienpizza

Print

ZUID-FRANSE UIENPIZZA

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kg uien in halve ringen
  • 1 pak bladerdeeg voor hartige taarten
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 blikje ansjovisfilet uitgelekt
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  1. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien afgedekt op maatig vuur in 20-25 minuten tot ze zacht, maar niet bruin zin. Schep af en toe om. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Leg de deegplakjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk de naden goed dicht. Vorm een opstaan randje door de randen twee keer terug te vouwen. Bestrijk de rand met de rest van de olijfolie. Strooi de suiker over de uien, laat smelten en lichtbruin kleuren. Strooi er tijm en zout en peper naar smaak over. Schep de uien uit de pan en verdeel ze over de deegbodem. Leg de ansjovisfilet in een ruitpatroon op de uien en daarboven op de olijven. Bak de pizza in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.