ZOMERSE PAVLOVA-TAART

by simkktnl
ZOMERSE PAVLOVA-TAART

Het is zomer, maar wel een Nederlandse zomer met regen en zonneschijn. Daar past ook deze zomerse taart bij. Je proeft gewoon de zomer. De combinatie van geroosterde hazelnoten, beetje chocolade, fruit, Pavlova en slagroom is goddelijk. Regent het de komende dagen? Ga aan de slag met deze heerlijke taart. (bron: Buiten eten met Pieter Kok)

Print

ZOMERSE PAVLOVA-TAART

Ingrediënten

 • 100 gram hazelnoten zonder vlies
 • 8 eiwitten
 • 400 gram fijne kristalsuiker
 • snufje zout
 • 750 ml slagroom
 • 7 eetlepels poedersuiker
 • rood en/of zacht fruit
 • 40 gram pure chocolade

Bereiding

 1. Je begint met het roosteren van de hazelnoten. Verwrm de oven voor op 175 graden. Verdeel de hazelnoten op een bakblik en rooster ze in ongeveer 8 minuten tot ze iets kleur krijgen. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven nu naar 150 graden.

 2. Klop de eiwitten met schone gardes en in een schone kom. Als het eiwit stijf is, voeg je onder voortdurenk kloppen, beetje bij beetje de suiker toe. Als het mengsel verdubbeld is in omvang neem je een beetje eiwit tussen je vingergs om te kijken of alle suiker is opgelost. Voel je nog korrels, klop dan door.

 3. Verdeel nu het eiwit op bakpapier in drie cirkels van gelijke grootte tot je al het eiwt gebruit hebt. Zet het bakblik in de oven. Na ongeveer een uur zijn de pavlova's klaar, hard vanbuiten en nog een beetje kleiverig van binnen.

 4. Klop in een grote kom de slagroom met de poedersuiker stijf tot de room mooi glad is en net niet meer vloeibaar. Snid nu ook hetfruit in stukjes. Rasp de chocolade en hak de hazelnoten.

 5. Leg de eerste pavlova op een schaal. Schep er een laajge slagroom en fruit op. Leg de middelste pavlova erop en herhaal de vorige stappen. Eindig met een laagje slagroom, fruit, hazelnoten en chocolade

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.