Een nectarine kan je prima verwerken in een salsa. Heerlijk met bijvoorbeeld met gegrilde kip, gerookte vis, gegrilde ham of een steak. En het is eigenlijk zo gepiept. Afhankelijk van hoe pittig je je salsa wilt hebben kan je het recept naar smaak aanpassen. Door bijvoorbeeld minder ui en chilipeper toe te voegen wordt deze nectarine salsa “kidsproof”. Geniet van de zomer en de salsa! (bron: Allerhande)
ZOMERSE NECTARINESALSA
Ingrediënten
- 3 nectarines rijp
- 1/2 rode peper
- 1/2 rode ui
- 1/2 bakje peterselie
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel basterdsuiker
Bereiding
-
Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees fijn.
-
Snijd het steeltje van de rode peper. halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
-
Meng in een schaaal de nectarines met de rode peper, ui, peterselie, het sap en de suiker. Breng op smaak met zout.
-
Dek de schaal af en laat de smaken minimaal 1 uur intrekken.