ZOMERSE NECTARINE GALETTE

by simkktnl
ZOMERSE NECTARINE GALETTE

Makkelijke zomerse fruittaart met perziken en in een knapperig korstje deeg dat is deze zomerse perziken galette in een paar woorden omschreven. Zo gemaakt en heerlijk. De spijs geeft het een extra lekkere zoete smaak. Je kunt natuurlijk een andere twist aan geven door je eigen favoriet fruit te gebruiken. Mijn advies is wel, niet teveel suiker meer strooien over het fruit, de spijs is zoet genoeg. Eet smakelijk.

Print

ZOMERSE NECTARINE GALETTE

Ingrediënten

  • 1 ei losgeklopt
  • 1 plak korstdeeg (vind je in koelschap supermarkt)
  • bloem voor het bestuiven
  • 60 gram amandelspijs
  • 1 kg nectarines in partjes
  • 110 gram suiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 grden. Klop het ei los en zet apart.

  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbld uit tot een cirkel van 35 – 40 cm. (deze kan je kant en klaar kopen). Leg het deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat.

  3. Druk de brokken amandelspijs tussen je handpalmen plat en leg ze op het deeg. Laat ronom een rand van 5 cm vrij.

  4. Rangschik de nectarine parten op de amandelspijs. Sla de randen van het deeg om, over de nectrarines.

  5. Bestrijk de deegranden met het ei en bestrooi alles met suiker.

  6. Schuif de galette in de oven en bak hem 50 tot 60 minuten tot de korst goudbruin is. Laat iets afkoelen, voordat je hem serveert. (bron: Libelle Lekker~)

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.