ZOMERSE GEMARINEERDE TOMATEN

by simkktnl
ZOMERSE GEMARINEERDE TOMATEN

Ook zo.n fan van tomaten? Ik vind ze heerlijk. Met andere woorden een tomaat in een recept is het voor mij al snel een feest. Deze zomerse gemarineerde tomaten kan je serveren als bijgerecht voor bij de BBQ maar ook als beleg voor een bruschetta. Door de marinade in de tomaten te laten trekken worden alle smaken versterkt. Met een beetje geduld (hoe langer hoe beter) heb je een top gerechtje. Echt zo lekker en smaakvol, eet smakelijk! (bron: Spoonful-of happiness.be)

Print

ZOMERSE GEMARINEERDE TOMATEN

Ingrediënten

  • 3 grote tomaten
  • 30 ml olijfolie
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel basilicum
  • snuf grof zeezout
  • snuf cayennepeper
  • tijm en basilicum ter decoratie

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in plakken en verdeel die over een groot bord (ze mogen elkaar overlappen).

  2. Doe de olijfolie, rode wijnazijn, ahornsiroop, knoflook, rode ui, tijm, basilicum, zeezout en cayennepeper toe en meng alles goed doorelkaar.

  3. Giet de dressing over de tomaten. Dek het bord af en minimaal een uur (nog liever een nachtje) in de koelkast marineren.

  4. Haal uit de koelkast en werk af met nog wat extra verse tijm en basilicum.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.