ZOETE AARDAPPEL SALADE

zoete aardappelsaladeIn de categorie heel makkelijk, gezond en lekker maak ik vaak deze zoete aardappelsalade met yoghurtdressing. Vooral de yoghurtdressing is een favoriet. Aardappel in de oven, dressing maken en eet smakelijk. Het is een heerlijk bijgerecht, maar je kunt het ook als lunchgerecht serveren.zoete aardappelsalade zoete aardappelsalade zoete aardappelsalade zoete aardappelsalade

Print

ZOETE AARDAPPELSALADE MET YOGHURTDRESSING

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel schoongeboend
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 15 gram verse munt
  • 100 ml yoghurt Griekse stijl
  • 50 ml mayonaise
  • 1 theelepel chilipeper uit molen
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de aardappelen in parten van 4 cm. Schep ze in een kom om met de olie en wat zout, leg ze op een licht ingevette bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de yoghurt, mayonaise en de chilipeper tot een dressing. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aardappelparten uit de oven, leg op een schaal en laat even afkoelen. Schenk de dressing over de aardappelen, bestrooi met de chilipeper en besprenkel met de olie. Eet de salade lauwwarm.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.