Zilvervliestrijst met nori en sesamzaad

by simkktnl

DSC_7480Nori-vellen gebruik je voor het maken van sushi, maar in dit gerecht een hele leuke toevoeging. Het gerecht smaakt daardoor ook een beetje naar sushi. Echt een leuke manier om je leftovers  (Bucket list) van de dag ervoor om te toveren in een prima gerecht. En het is  zo klaar, wat wil je nog meer?  Je kunt het natuurlijk nog aanpassen naar je eigen smaak door bijvoorbeeld meer groente toe te voegen. Zo zie je maar ook met de rijst van gisteren kan je iets heerlijks maken. Alweer het tweede recept wat ik maakte uit (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Dit boek staat vol met allemaal lekkere en gezonde recepten.

DSC_7436DSC_7441 DSC_7444DSC_7457DSC_7462DSC_7480Ingrediënten
2 eetlepels extra vergine olijfolie
390 gram gekookte zilvervliesrijst
grof zeezout
2 vellen geroosterd nori-zeewier
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sojasaus
1 theelepel geroosterd sesamzaad
2 lente-uitje

Bereiding
Verhit de olijfolie in een groete koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg de reist toe met een flinke snuf zout en bak hem al roerend al roerend 2 tot 3 minuten tot hij door en door warm is en net bruin begint te worden. Knip met een schaar de nori klein en doe die samen met de overige ingrediënten in de pan. Roer alles door elkaar en serveer direct.

You may also like

1 comment

MIJN KOOKBOEKEN: (H)eerlijk | SimKookt 26 maart, 2014 - 06:40

[…] favorietenlijst. Zeker door het toevoegen van de nori was het een topper. Hoe ik het maakte vind je HIER.Linzen had ik nog nooit gebruikt, maar na het maken van dit recept ga ik dat zeker vaker doen. Hoe […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.