ZALMCONFIT

zalmconfitZalmconfit, hoe maak je dat? Zalm pocheren in de olie, dat is wat het is. Het is een heerlijk gerecht En je eet wat over is gewoon de dag erna op een broodje. Je moet het echt een keer maken, eenvoudig te bereiden en razendsnel klaar.Zalmconfit zalmconfit zalmconfit zalmconfit zalmconfit

Print

ZALMCONFIT VAN ANNABEL LANGBEIN

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 300 gram zout
  • 8 zalmmoten zonder vel
  • 3 venkelknollen in dunne plakjes
  • 8 dunne schijfjes citroen
  • olijfolie om vis onder te zetten

Bereiding

  1. Maak de pekel door 1 liter water in een grote pan op te warmen en er het zout in op te lossen. Laat de pekel volledig afkoelen. Leg er de moten zalm in en laat ze 10 minuten staan. Verhit de oven waneer je zover bent tot 60 graden. Spreid de plakjes venkel uit op de bodem van een ovenschaal, leg er de moeten zalm op en bedek die op hun beurt met schijfjes citroen. Gier er voldoende olijfolie bij om alles onder te zetten. Pocheer de zalm tot het vleze roze en zacht is (ongeveer 20 minuten). Schep de moten zalm en de venkel voorzichtig met een schuimspaan uit de olie en laat ze goed uitlekken. Leg ze op een serveerschaal, sprenkel er citroensap over en maak ze af met een snufje peper.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.