Yoghurtpotje met abrikozen en amandel

Easy Christmas, home Made en zo lekker, deze yoghurtpotjes. Geloof me, hier kan niks mis gaan. Een pannetje op het vuur met verse jus, honing en gedroogde abrikozen. Je moet het wel even met liefde in de glazen doen. Gevolgd door yoghurt en een beetje honing. Als laatste een beetje geroosterde amandelschaafsel. Klaar ben je met je Kerst dessert. Je kunt het natuurlijk aanpassen met een likeur, karamon, chocoladesnippers. Laat je fantasie hierop los.  Deze yoghurtpotjes kunnen niet mislukken. DSC_4941 DSC_4951 DSC_4973 DSC_4978 DSC_4981 DSC_4997 DSC_5011

 

Ingrediënten
250 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd
200 ml ver sinaasappelsap
2 eetlepels honing
170 gram Griekse yoghurt
15 gram, amandelschaafsel, geroosterd

Bereiding
Laat de abrikozen met het sinaasappelsap en 3 theelepels honing in een klein steelpannetje 10 minuten zachtjes koken. (ik deed iets meer honing en ook wat langer, tot alles samen kwam) Neem van het vuur en laat afkoelen. Verdeel het fruit en het sap over 4 glazen. Schep de yoghurt erover. Besprenkel elk glas met wat honing en bestrooi met wat amandelschaafsel.

1 Comment Yoghurtpotje met abrikozen en amandel

Geef een reactie