Ga terug
Print

SALADE MET GEGRILDE PERZIKEN EN BURRATA

Ingrediƫnten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook gekneusd
  • zout en peper
  • 4 perziken doormidden en pit verwijderd
  • 50 gram walnoten grof gehakt
  • 100 gram rucola
  • 2 bollen burrata

Bereiding

  1. Klop een dressin van de olijfolie, het citroensap en de gekneusde knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de dressing even op smaak komen.

  2. Bestrijk de snijkanten van de perziken met 1 eetlepel olijfolie. Verwam de grillpan en leg de perziken er met de snijkanten naar beneden op. Gril tot je mooie strepen hebt.

  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

  4. Verwijder de knoflook uit de dressing. Meng de rucola met de dressing. Verdeel de rucola over de borden en verdeel daar de perziken, burrata en walnoten over.