Ga terug
Print

CHILIKIP MET SCHERPZURE ANANAS

Ingrediƫnten

  • 2 kilo kip met bot en vel
  • zout en peper
  • 110 gram lichte basterdsuiker
  • 120 ml rijstwijnazijn
  • 125 gram sambal
  • 60 ml vissaus
  • 60 ml limoensap
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 ananas geschild, in repen of punten
  • 1/2 sjalot in dunne plakjes
  • handvol bladpeterselie grof gehakt
  • 2 eetlepels sesamzaad geroosterd

Bereiding

  1. Bestrooi de kip met zout en peper en stop hem in een grote goed afsluitbare zak of leg hem in een grote ovenschaal. Klop in een kom de bastersuiker met de rijstazijn, sambal, vissaus, limoensap, chilivlokken en de knoflook. Schenk het mengels over de kip en masseer het goed in op alle plekjes. Sluit de plastic zak af of bedek de ovenschaal en laat de kip ten minste 30 minuten in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Leg de kip met de stukken ananas op een bakplaat. Schenk de overgebleven marinade erover en schuif de kip in de oven. Gril de kip in 50 tot 60 minuten, tot hij diepbruin en gaar is en een karamellaagje heeft. Je kunt de kip en ananans af en toe met een kwastje bestrijken met de sappen en vetten. Haal de kip uit de oven en leg hem op een schaal. Strooi de sjalot, peterselie en het sesamzaad erover voor het serveren.