Ga terug
Print

LINZENSALADE MET TOMATEN EN MOSTERD

Author www.simkookt.nl

Ingrediƫnten

  • 190 gram linzen
  • grof zeezout
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1/2 citroen het sap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 125 gram kerstomaten
  • 10 gram bladpeterselie grof gehakt

Bereiding

  1. Breng een grote pan water aan de kook, voeg de linzen toe. Zet het vuur halfhoog en kook de linzen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en zet apart. Klop in een kom een mengsel van beide soorten mosterd, citroensap, azijn, olijfolie en een flinke snuf zout. Doe de vinaigrette bij de linzen samen met de ui, tomaten en peterselie. Breng op smaak met zout desgewenst nog wat citroensap of olijfolie. Deze salade smaakt het best als je hem minstens een half uur laat rusten en serveert op kamertemperatuur.