Go Back
Print

ZOETE AARDAPPELSALADE MET YOGHURTDRESSING

Ingrediƫnten

  • 1 kg zoete aardappel schoongeboend
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 15 gram verse munt
  • 100 ml yoghurt Griekse stijl
  • 50 ml mayonaise
  • 1 theelepel chilipeper uit molen
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de aardappelen in parten van 4 cm. Schep ze in een kom om met de olie en wat zout, leg ze op een licht ingevette bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de yoghurt, mayonaise en de chilipeper tot een dressing. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aardappelparten uit de oven, leg op een schaal en laat even afkoelen. Schenk de dressing over de aardappelen, bestrooi met de chilipeper en besprenkel met de olie. Eet de salade lauwwarm.