Print

GEMARINEERDE COURGETTE MET MOZZARELLA

Author www.simkookt.nl

Ingrediƫnten

  • 4 courgettes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 citroen rasp en wat sap
  • handje basilicum in grove stukken
  • 1 bol buffelmozzarella
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd ze dan in de lengte in plakjes van 1-2 mm dik. Doe ze in een kom met 2 eetlepels van de olie en gebruik een bakkwastje om ze allemaal met de olie in te smeren. Verhit een goten koekenpan met antiaanbaklaag op vrij hoog vuur. Bak hierin de courgettes, in gedeelten, tot ze zacht en goudkleurig zijn. Leg ze in een ondiepe schaal. Haal de koekenpan van het vuur en laat deze wat afkoelen. Voeg de overige 3 eetlepels toe, de knoflook en de citroenschil. Verwarm dit een paar minuten zachtjes. De achtergebleven hitte in de pan ka al genoeg zijn. Je wilt alleen maar de scherpte uit de rauwe knoflook halen en de olie de smaken van knoflook en citroen geven. Schenk de olie over de courgettes. Voeg zout en peper toe, knijp er wat citroensap overheen en strooi er de basilicum over. Dek af en laat 1 uur op kamertemperatuur op smaak komen. Verdeel de mozzarella erover en dien op met brood