Print

CITROENKIP MET HONING

Author www.simkookt.nl

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel verse oregano fijngehakt
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 60 ml olijfolie
  • zout en peper
  • 8 drumsticks
  • 4 tomaten in parten
  • 100 gram olijven ontpit
  • 50-75 ml koud water
  • 450 gram haricot-verts
  • 1 eetlepel bladpeterselie fijngehakt

Bereiding

  1. Vermeng in een kom citroensap, honing, oregano, knoflook en olie. Voeg zeezout en peper toe en roer alles glad. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en overgiet ze met de saus. Zet hem afgedekt met plasticfolie 30 minuten in de koelkast. Verhit de oven tot 190 graden. Doe de tomaten, olijven en 50-75 ml water bij de kippenbouten en bak ze in de oven in 50 minuten goudbruin. Blancheer intussen de haricots-verts 5 minuten in een pan met kokend water en zout. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan en zet opzij. Doe vijf minuten voor de kip gaar is de harcot-verts bij de kip in de ovenschaal. Strooi als alles gaar is de peterselie eroverheen. Serveer de kip met gestoomde aardappel, aardappelpuree of gestoomde rijst. En geef er brood bij om de saus mee op te deppen. (die saus is goddelijk)