Print

BLADSALADE MET WALNOTEN EN BLAUWSCHIMMELKAAS

Author www.simkookt.nl

Ingrediƫnten

  • 60 gram walnoten
  • 150 gram gemengde jonge slablaadjes
  • 60-80 gram blauwschimmelkaas verkruimeld
  • 4 eetlepels Dijon mosterddressing

Dressing

  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 3 theelepels citroensap
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • peper
  • 1 teen knoflook geplet

Bereiding

  1. maak de dressing door alle ingredienten te mengen in een pot. Deze dressing is in de koelkast een paar weken houdbaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de walnoten in een ovenschaal en rooster ze 10 minuten tot ze mooi bruin zijn maar niet verbrand. Doe de slablaadjes in een grote kom en strooi de grootsere walnoten en de blauwschimmelkaas erover. Besprenkel het geheel vlak voor het opdienen met de Dijon mosterd dressing en meng alles door elkaar.