Print

PASTA BOLOGNESE MET KLEINE GEHAKTBALLETJES

Author www.simkookt.nl

Ingrediƫnten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • peper

tomatensaus

  • 1 ui
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 eetlepels suiker
  • zout en peper
  • 1 ml melk

Bereiding

  1. Doe alle ingrediƫnten voor de balletjes in een kom en maak er kleine balletjes van. Pureer knoflook, ui en oregano. Doe de olijfolie in een diepe koekenpan en verhit deze, vervolgens de pulp 10 minuten zacht braden. Vervolgens de tomaten, suiker, peper en zout. Weer 10 minuten koken. Voeg daarna de melk toe en de balletjes een voor een. Alles 20 minuten koken met een deksel er half op. Controleer de smaak en voeg indien nodig nog extra kruiden toe. Kook je pasta en voeg de saus bij de pasta.