Print

GAZPACHO VAN GEROOSTERDE PAPRIKA EN WORTEL

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 6 wortelen geschild
  • 2 gele paprika's
  • 1 sjalot grof gehakt
  • 1 komkommer geschild en in stukken
  • 100 ml tomatensap
  • 25 ml witte wijnazijn
  • zout en peper
  • 1 eetlepel suiker
  • citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de wortels in een bakblik en schep ze om met 2 eetlepels olijfolie. Rooster de wortels 25 minuten, leg de paprika’s erbij en zet nog 20 minuten terug. Haal uit de oven en laat afkoelen. Ik had de zaadlijsten al verwijderd, dus voor mij gold alleen de schil van de paprika verwijderen. Pureer de paprika’s met de wortels, sjalot, komkommer, tomatensap, nog een 25 ml olijfolie, wijnazijn en citroensap. Breng op smaak met peper, zout en suiker.