Witlof met appelstroop en balsamicoazijn (Bucket list 2014)

DSC_5648Als ik mijn neefje moet geloven zijn er maar 3 gerechten geschikt voor een diner. Pasta met kaas (saus in welke andere vorm dan ook is uit den boze), pizza en tomatensoep. Dan heb je het gehad. Ik was vroeger precies zo. Jonathan Karpatihios vertelt in zijn boek “Echt Eten” dat kinderen witlof op deze manier heerlijk vinden. Nu kan ik me daar wel wat bij voorstellen. En ik vond het eigenlijk best lekker. Maar of mijn neefje hierdoor overstag zal gaan, dat betwijfel ik. Gewoon een keer testen. (Bucket list 2014, kidsproof recepten) Kijk ook eens naar dit recept met witlof van Ottolenghi echt heerlijk.

DSC_5579 DSC_5586 DSC_5594 DSC_5604 DSC_5612

DSC_5648Ingrediënten
4 stronken witlof
1 eetlepel olijfolie
50 ml appelstroop
2 eetlepels balsamico azijn
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 graden. Haal de kontjes van de witlof en snijd de stronken doormidden. Smeer een ovenplaat in met de olijfolie. Meng de appelstroop met balsamico azijn door elkaar. Smeer het stroopmengsel it op de ingevette ovenplaat. Leg de stronken witlof met het snijvlak naar beneden op de ovenplaat. Bak de witlof in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Breng op smaak met peper en zout.

 

 

Geef een reactie