WITLOF MET APPELSTROOP EN BALSAMICO AZIJN

witlof met appelstroop en balsamico azijn

Witlof kreeg ik vroeger als kind, ingerold in ham en bedekt met kaas uit de oven. Maar met witlof kan je natuurlijk veel meer doen. Dit witlofrecept komt uit het boel van Jonathan Karpatihios, echt eten. Het is leuk om groenten eens op een andere manier te bereiden. Het is niet ingewikkeld en na een half uurtje in de oven heb je heerlijke witlof met een zoete smaak. Een leuke manier om witlof op een andere manier te bereiden.witlof met appelstroop en balsamico azijn witlof met appelstroop en balsamico azijn witlof met appelstroop en balsamico azijn witlof met appelstroop en balsamico azijn witlof met appelstroop en balsamico azijn

Ingrediënten
4 stronken witlof
1 eetlepel olijfolie
50 ml appelstroop
2 eetlepels Balsamico azijn
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 graden. Haal de kontjes van de witlof en snijd de stronken doormidden. Smeer een ovenplaat in met de olijfolie. Meng de appelstroop met Balsamico azijn door elkaar. Smeer het stroopmengsel it op de ingevette ovenplaat. Leg de stronken witlof met het snijvlak naar beneden op de ovenplaat. Bak de witlof in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.