Witlof kreeg ik vroeger als kind, ingerold in ham en bedekt met kaas uit de oven. Maar met witlof kan je natuurlijk veel meer doen. Dit witlofrecept komt uit het boel van Jonathan Karpatihios, echt eten. Het is leuk om groenten eens op een andere manier te bereiden. Het is niet ingewikkeld en na een half uurtje in de oven heb je heerlijke witlof met een zoete smaak. Een leuke manier om witlof op een andere manier te bereiden.
Print
WITLOF MET APPELSTROOP EN BALSAMICOAZIJN
Ingrediënten
- 4 stronken witlof
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 ml appelstroop
- 2 eetlepels balsamico azijn
- peper en zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 140 graden. Haal de kontjes van de witlof en snijd de stronken doormidden. Smeer een ovenplaat in met de olijfolie. Meng de appelstroop met Balsamico azijn door elkaar. Smeer het stroopmengsel it op de ingevette ovenplaat. Leg de stronken witlof met het snijvlak naar beneden op de ovenplaat. Bak de witlof in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Breng op smaak met peper en zout.
Het recept komt uit:
Buiten het feit dat de witlof maar niet gaar genoeg werd, lekker gerechtje.
Hi Luce, hij hoort ook een beetje knapperig te blijven. Gelukkig vond je het lekker. Groet, Simone