WINTER FUN: Flammkuchen met peer en geitenkaas

DSC_7717 Een tijdje geleden maakte ik een flammkuchen en eigenlijk had ik die vaker moeten maken. Ze zijn zo heerlijk. Deze keer maakte ik er eentje met een zoet beleg. Waarom ik het niet vaker maak? Het lijkt altijd een dingetje, dat deeg maken etc. Maar het is zo makkelijk en onweerstaanbaar. Je moet het zelf echt een keer proberen. DSC_7686 DSC_7687 DSC_7696 DSC_7706 DSC_7717

Ingrediënten
1 zakje droge gist
300 g bloem
1 theelepel zout
150 ml lauwarm water
Topping per person
125 gram crème fraiche
100 gram Chavroux (zachte geitenkaas)
1-3 eetlepels water
1 rijpe peer in plakjes
Een paar blaadjes basilicum
Zout

Bereiding
Meng de gist, bloem en 1 theelepel zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 150 ml lauwwarm water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 250 graden. Rol het deeg op een bakpapier uit (zo dun mogelijk). Doe de bodem voor 2 minuten in de oven en laat dan weer afkoelen. Smeer een dun laagje creme fraisch over de bodem en leg de plakjes peer er boven op. Verkruimel de geitenkaas erover en bak af in de oven, ongeveer 10 minuten. Houd in de gaten want het kan snel gaan. Serveer warm met wat blaadjes basilicum erop.

Geef een reactie