Wentelteefjes met maanzaad en bacon uit Hong Kong

Dit recept komt uit “80 recepten de wereld rond”, een leuk kookboek met recepten uit verschillende werelddelen. Ik heb al eerder wentelteefjes laten zien. Maar deze zijn nog veel lekkerder. Door de maanzaad, ahornsiroop (heb ik gebruikt in plaats van honing) en de knapperige bacon wordt het een heerlijk gerecht waarbij je je vingers aflikt.  


Ingredienten
4 grote eieren
250 ml melk
een grote snuf zout 
2 eetlepels maanzaad
1 eetlepel honing 
12 sneden stevig brood
Voor erbij
Knapperige bacon
Honing of ahornsiroop


Bereiding
doe de eieren, de melk, het zout, het maanzaad en de honing in een kom en klop het goed door elkaar. Doop de sneden brood een voor een in het beslag tot ze allemaal bedekt zijn en verzadigd zijn. Houd een koekenpan met een beetje gesmolte boter paraat. Laat het brood in de pan glijden en bak het aan beide kanten goudbruin. Serveer je brood met flink wat bacon en een scheutje heldere honing of ahornsiroop.

Geef een reactie