WEET WAT JE EET: Hummus

DSC_9656Dit is zo makkelijk om zelf te maken, waarom zou je dit kant en klaar kopen? Er bestaan er heel veel in de supermarkt en ik heb er eentje uitgepikt om te laten zien wat erin zit. Daarnaast heb ik gekeken naar de verschillende soorten kikkererwten die er te koop zijn. In blik, glas en gedroogd. Kijk even mee wat ik tegenkwam. DSC_9647De eerste versie is natuurlijk de kant en klare humus uit de supermarkt. Daar zit natuurlijk van alles in wat je niet nodig hebt. Zoals E202 (conserveringsmiddel) en E211 (Conserveermiddel tegen gisten en bacteriën), daarnaast zit er maar 58% kikkererwten in.DSC_9622 DSC_9630We gaan het gewoon zelf maken, maar welke kikkererwten kies je dan. Deze in blik hebben ook weer zo’n fijn Enummer E385 (synthetisch zout)DSC_9706DSC_9602Dan naar de biologische versie achter glas. Dat is echt een betere keuze, geen vreemde nummers.DSC_9529Het beste is natuurlijk, de gedroogde versie. Daar is wel wat meer werk vereist. 8 uur weken en dan anderhalf uur zachtjes koken. Ik kan me voorstellen dat je daar geen zin in hebt. Kies de kikkererwten achter glas, maar je eigen humus en eet smakelijk.

1 Comment WEET WAT JE EET: Hummus

Geef een reactie