NO WASTE: Pasta met oud brood

DSC_6663Oud brood over? Maak snel deze een keer, te lekker. De vorm van de pasta zorgt ervoor dat de knapperige broodkruimels om de pasta heen gaan zitten. En dat is toch lekker. De tijm, chili, knoflook, citroen en ansjovis zijn een perfecte aanvulling op deze simpele maar o zo lekkere pasta. (Bron: Kookrevolutie – Jamie Oliver)DSC_6573DSC_6593DSC_6603DSC_6618DSC_6632DSC_6648Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 tot 2 gedroogde Spaanse pepers
4 takjes tijm
4 sneetjes oud brood
Zout
400 gram gedroogde fusilli
8 ansjovisjes op olie
1 citroen

Bereiding
Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Hak de Spaanse pepertjes fijn. Stroop de tijmblaadjes van de takjes. Verkruimel de sneetjes brood in een keukenmachine. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doe de fusilli in de pan en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Zet halverwege de kooktijd een gote koekenpan op matig vuur en laat hem flink heet woeden. Gier ongeveer 2 eetlepels van de olie uit het blikje ansjovis in de pan en laat die heet worden. Roer er het broodkruim door. Doe er de knoflook, pepertjes, tijmblaadjes  en ansjovis bij en roerbak het mengsel 4 tot 5 minuten, tot het broodkruim goudbruin is. Laat de fusilli in een vergiet boen een kom uitlekken en bewaar een beetje van het kookvocht voor het geval je de pasta een beetje los wilt maken. Doe de pasta bij het mengsel in de koeken pan en schep alles om. Knijp het sap van een halve citroen over de pasta.

1 Comment NO WASTE: Pasta met oud brood

  1. Pingback: THIS WEEKS RECIPES #5 - SimKookt

Geef een reactie