WARME KLEVERIGE APPELS IN EEN KROKANT DEEG VAN DONNA HAY

by simkktnl
WARME KLEVERIGE APPELS IN EEN KROKANT DEEG VAN DONNA HAY

Deze heerlijke warme appeltjes met een krokant deeg komen uit het nieuwe boek van Donna Hay – One Pan Perfect. Ik heb er een eigen twist aan gegeven. In plaats van 1 pan heb ik de creuset pannetjes gebruikt. Het is weer een toppertje van Donna en heel simpel te maken. Doordat ik kleine pannetjes gebruikt heb heb ik iets minder filodeeg gebruikt. Ik zal het origineel recept plaatsen, maar als je durft in deze kleine pannetje is het helemaal een feest.

Print

WARME KLEVERIGE APPELS IN KROKANT DEEG VAN DONNA HAY

Ingrediënten

  • 55 gram fijne rietsuiker
  • 6 rode appels in dunne plakjes of in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • poedersuiker

deegbodem

  • 125 ml milde olijfolie + extra om te bestrijken
  • 110 gram fijne rietsuiker
  • 20 vellen filodeeg

Bereiding

  1. Verhit een ovenbestendige antiaanbakkoekenpan van 20 cm op een hoog vuur. Strooi de suiker in de pan en voeg als deze begint te smelten de appels toe. Bak de appels 2 minuten en roer dan het citroensap en vanille-extract erdoor. Bak de appels nog 1-2 minuten door, of tot ze zacht worden.

  2. Schep de appels met een schuimspaan uit de pan en lag ze in een hittebestendige kom. Laat het sap in de pan inkoken tot het stroperig is en schenk het over de appels.

  3. Was de pan af en droog hem af. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk voor de deegbodem de pan met olie en strooi er 1-2 eetlepels van de extra suiker in.

  4. Leg het filodeeg op een schone theedoek. Leg een vel filodeeg op een schone snijplank, bestrijk met olie en bestrooi met extra suiker. Herhaal tot je 10 deegvellen hebt gebruikt, leg het stapeltjes opzij en dek het af met een schone vochtige theedoek. Herhaal met de rest van het filodeeg.

  5. Leg een stapeltje filodeeg in de pan en leg het andere stapeltjes er kruislings bovenop. Schep de appels en de stroop erop. Vouw het deeg over de appels dicht. Bestrijk het met de rest van de olie en bestrooi met de rest van de extra suiker. Baks 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Bestrooi met poedersuiker.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.