VIVE LA FRANCE: Tarte tartin & tomaat

IMG_7530De vakantie is voorbij,  helaas. Gelukkig is deze week de zomer even terug. Dus droom nog even weg bij je vakantie in Frankrijk met dit recept. Een simpele combinatie met weinig ingrediënten, tomaatjes met olie, boter, balsamico-azijn, een beetje suiker en een krokante bodem van bladerdeeg. Je laat ze langzaam garen en het wordt iets heerlijks. Kortom een beetje vakantie op je bord. Geniet ervan!                                          IMG_7507 IMG_7509 IMG_7518 IMG_7523 IMG_7530Ingrediënten
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
6 middelgrote tomaten, gehalveerd
peper en zout
3 eetlepels balsamico-azijn
1 eetlepel suiker
6-8 plakjes bladerdeeg
Met bakpapier beklede ovenschaal

Bereiding
Smelt de boter samen met de olijfolie. Leg de tomaten met snijkant naar boven in de boter. Breng op smaak met zout en peper en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg Balsamico-azijn toe en schep de suiker naast de tomaten erbij, schud de pan even heen en weer. Laat nu zonder deksel op laag vuur 20 minuten zachtjes doorkoken. Keer de tomaten af en toe om. Verwarm de oven voor op 210 graden. Giet het botermengsel in de bakvorm en leg de tomaten erop met de ronde kant naar beneden. Bekleed ze met deeg, druk de randen naar benenden, prik in met een vork. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Keer om op een schaal en serveer direct. Voor kleine taartjes, houd dan een kortere baktijd aan, zo’n 15-20 minuten.

1 Comment VIVE LA FRANCE: Tarte tartin & tomaat

Geef een reactie