VEGGIE: Lasagne met gegrilde groente

Lasagne met gegrilde groente 11Niet schrikken van de lange lijst ingredienten. Best veel, maar het wordt zo goed, dat je het vast niet erg gaat vinden. Een lasagne vol met groente, aubergine, spinazie, courgette, tomaat en champignons. Ik heb de hoeveelheden wel gehalveerd, ander had ik wel de hele buurt kunnen uitnodigen voor een etentje. Het zijn drie onderdelen die je moet maken en dan wordt het opbouwen geblazen. Het is gewoon veel snijden, maar hoe lekker is dat. Muziekje aan en aan de slag. (Bron: Green Kitchen Stories))

Lasagne met gegrilde groente6
Ik begon met de tomatensaus. Een kleine wijziging, ik snipperde ook de olijven en de kappertjes. Die saus rook al heerlijk na een half uurtje pruttelen. Ik grilde de groente in de oven en maakte het risotto/citroen mengsel. champigons en spinazie roerbakken met knoflook. Langzamerhand begon het water me in de mond te lopen. Zo lekker al die verschillende smaken.Lasagne met gegrilde groente1 Lasagne met gegrilde groente2 Lasagne met gegrilde groente3 Lasagne met gegrilde groente5 Lasagne met gegrilde groente6 Lasagne met gegrilde groente 11

Tomatensaus
3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode peper, gesnipperd
25-30 olijven, ontpit (Calamata)
2 eetlepels kappertjes
4 groten tomaten, in vieren
2 blikken tomaten
bosje verse basilcum
Peper en zout
Gegrilde groenten
2 eetlepels olijfolie
zout
2 courgettes, in plakjes
1 aubergine, in plakjes
300 gram paddestoelen
300 gram spinazie
1 teentje knoflook
Ciitroen / ricotta
500 gram riicotta
1 citroen, geperst en geraspt
1 handje basilicum, gesneden
zout en peper (citroenpeper)

Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en peper toe en bak voor 2-3 minuten. Voeg de olijven, kappertjes en de verse tomaten toe en bak ze een paar minuten voordat je de rest van de ingredienten toe. Bak 10 minuten en verlaag de tempertatuur en laat ongeveer 30 minuten zacht koken. Doe de ricotta in een schaal, voeg de citroenrasp en citroensap, basilicum, zout en peper naar smaak en roer het goed door elkaar. Leg de plakken courgettes en aubergines op een bakplaat en besprenkel ze met zout en grill ze in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 10 minuten. Roerbak de paddestoelen met de spinazie, olijolie, zout en knoflook ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden. In een ovenschaal start je met een dun laagje tomatensaus, lasagne vellen, een laag citroen ricotta, een laag gegrilde groente, een laag spinazie en dan tomaten saus. Herhaal dit 2 tot 3 keer. Strooi er geraspte mozzarella over en bak het in de oven gaar in ongeveer 40 tot 50 minuten.

Geef een reactie