VEGETARISCHE LASAGNE

vegetarische lasgneDeze vegetarische lasagne is nog steeds een van mijn favorieten. Het is het perfecte alternatief voor de niet vleeseters onder ons. Maar ook rasechte carinivoren genieten van deze lasagne. Vlees zullen ze niet missen. Waarom ik hem graag maak? Het is een perfect gerecht om in te vriezen, zodat ook op dagen dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan iets heerlijks op tafel kan toveren. Zeker het proberen waard. (veggie very much)vegetarische lasagne vegetarische lasagne vegetarische lasagne vegetarische lasagne

Print

VEGETARISCHE LASAGNE

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 250 gram champignons in kleine stukjes
  • 1 courgette
  • 250 gram spinazie
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 groentebouillon blokje
  • 125 ml droge witte wijn
  • peper en zout
  • 125 ml creme fraiche
  • 150 gram belegen kaas geraspt
  • 3 tomaten in plakjes
  • 1 handje Parmezaanse kaas
  • 1 pak lasagnevellen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen alle groenten klein. Verwarm dan in een hoge pan de olijfolie en roerbak de ui 5 minuten glazig. Voeg de bleekselderij toe en roerbak weer een paar minuten. Doe vervolgens de knoflook, champignons en courgette erbij en roerbak nog 7 minuten voordat je de spinazie toevoegt en al roerend laat slinken. Doe dan de tomatenblokjes erbij en voor ook de tijm, oregano, het bouillonblokje en de witte wijn erdoor. Breng aan de kook en laat de saus op zacht vuur onder een deksel nog even zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Doe een laagje van de saus in een ovenschaal en leg daar lasagnevellen op. Daaroverheen een dun laagje crème fraiche en de helft van de belegen kaas. Herhaal dit alles nog een keer. Sluit af met een laagje saus. Leg daar de tomatenplakjes op en strooi er wat Parmezaanse kaas overheen. Zet de lasagne in de oven. Na 20 tot 25 minuten moet hij gaar zijn.

Voor meer recepten:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.