VEGA: Soep van Tomaten & Kikkererwten uit de oven

DSC_0424Heb je tomaten liggen die er niet zo mooi meer uitzien? Die zijn geschikt voor dit heerlijke soepje (Bucket list – Leftovers). Makkelijk, alles in een ovenschaal en lekker laten roosteren in de oven. Pureren en je krijgt een heerlijke volle intense smaak van tomaat, knoflook en de kikkererwten. Ik ben er verliefd op. Het komt uit een van mijn nieuwe kookboeken ” The Green Kitchen” en ik verzeker je, het is zeker niet het laatste wat ik uit dit boek maak.DSC_0370DSC_0399DSC_0415Ingrediënten 
1 kg rijpe tomaten, in kwarten
450 gram gekookte kikkererwten
4 takjes oregano, alleen de blaadjes
1 theelepel paprikapoeder
6 tenen knoflook, gekneusd
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tomaten, kikkererwten, oregano, paprikapoeder en de knoflook over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zet in de oven en laat daar een uur staan. Haal uit de oven en schep alles in een blender. Zet aan tot je een gladde soep hebt. Voeg als dat nodig is wat water toe.

Geef een reactie