VEGA: Pakketje met aubergine, champignons & hazelnoot

DSC_2844Ik houd van een verrassing. Pakketjes met een verrassing op tafel is altijd een goed idee. Dus toen ik deze tegen kwam in het boek The Green Kitchen (review volgt, is echt een heerlijk boek), dacht ik meteen maken. Zo benieuwd hoe dat smaakt. Nou het smaakt. Naar meer zelfs. En je hebt het zo in elkaar gezet. Heel erg lekker en heel leuk voor bij een zomerse BBQ. Je moet het echt een keer proberen, het kan niet mislukken. Het is weer een favoriet op mijn lijst. 

DSC_2808DSC_2827DSC_2844DSC_3036Ingrediënten
175 gram hazelnoten, grof gehakt
75 gram rozijnen
1 aubergine
16 champignons
4 takjes oregano, alleen de blaadjes
200 gram ricotta (vervangen door mascarpone, vind ik lekkerder)
Sap van een halve citroen
1 eetlepel zout
Peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de hazelnoten en  de rozijnen in een grote mengkom. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm en snijd de paddenstoelen in kwarten. Doe ze in de kom. Snijd de oregano grof (ik gebruikte gedroogde) en doe samen met de ricotta in de kom. Voeg citroensap, zout en peper toe. Schep voorzichtig door tot alles goed is vermengd. Knip vier vierkanten bakpaper van 25 cm. Verdeel de vulling over het midden van de vierkanten. Pak de hoeken op en bind de pakketjes met een touwtje dicht. Zet ze op een bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven.

1 Comment VEGA: Pakketje met aubergine, champignons & hazelnoot

Geef een reactie