Uit de voorraadkast: Soep met tomaat en paprika

Zin in een lekker eigengemaakte soep, maar geen verse ingrediënten in huis? Dan moet je deze een keer proberen. Ik heb wel nog even snel wat soepballetjes gemaakt, maar zonder balletjes is de soep ook heerlijk. Je hoeft alleen een paar blikken openen. Basilicum heb ik tegenwoordig de diepvriezer  (Albert Hein) en knoflook heb ik altijd wel in huis. Gezond en heerlijk. 

 

Ingredienten
Olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 bakje basilicum, geplukt en stelen fijngehakt 
1 pot geroosterde paprika’s, uitgelekt en in stukken 
1 1/2 eetlepel rodewijnazijn
4 blikken tomaatstukjes
1 liter groentenbouillon, van tablet
 
Bereiding
Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur. Gier er een scheut olijfolie in en voeg de knoflook toe. Bak in enkele minuten goudbruin. Voeg de basilicum toe en bak nog 1 minuut. Roer de paprika erdoor, draai het vuur omlaag en bak 5 minuten. Voeg wat zout en peper toe en de azijn. Laat deze verdampen en voeg vervolgens de tomaatstukjes en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe de deksel op de pan. Laat de soep 45 minuten doorkoken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met blaadjes basilicum.

Geef een reactie