UIT DE VOORRAADKAST: Caesar Salad

DSC_5384De meeste ingrediënten voor een lekkere caesar salad heb ik wel in huis Een ei, kaas, knoflook, mosterd, ansjovisfilet, citroen, olie en brood. Alleen even nog een verse krop sla halen en je kan aan de slag. Het is een klassieker en altijd goed en natuurlijk erg lekker Eet smakelijk. (Bron: ZTRDG.nl)DSC_5315DSC_5325DSC_5335DSC_5345DSC_5355Ingrediënten
dressing
2 eidooiers
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 theepel Dijon mosterd
2 ansjovisfilets
2 eetlepels citroensap
1,5 dl zonnebloemolie
salade
1 middelgrote Romaine sla
1 focaccia brood
2 eieren
geschafte Parmezaanse kaas

Bereiding
Maak de dressing door in een beker de dooiers te mengen met de knoflook, mosterd, kaas, knoflook, en ansjovisfilet. Maal het mengsel fijn met een staafmixer en voeg beetje bij beetje de olie toe zodat het mayonaise-achtig mengsel wordt. Breng op smaak met citroensap. Als het mengsel te dik is kun je iets water toevoegen zodat het makkelijker mengt met de sla. Snijd het brood in dunne sneetjes en rooster ze knapperig bruin. Kook de eieren in kokend water in 4 minuten zacht. Was de sla, snijd ze wat kleiner en doe ze in een ruime schaal. Meng de slabladerern luchtig met de dressing zodat ze lekker bedekt zijn. Verdeel de sla over 2 borden met de gepelde halveerde eieren en de focaccia erbij. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas.

Geef een reactie