UIENSOEP VAN JAMIE OLIVER

UiensoepDe uiensoep van Jamie Oliver is echt wat je noemt comfort food. Niet moeilijk, niet te veel ingrediënten dat maakt het een fijn recept. Tijdens het maken van deze soep gaat je huis ruiken naar gezelligheid en warmte. Een echte heerlijke soep. Ik maak hem dus ook geregeld en is echt een aanrader.uiensoep van jamie oliver uiensoep van jamie oliver uiensoep van jamie oliver Uiensoep

Print

UIENSOEP VAN JAMIE OLIVER

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 1 kg uien gepeld en in ringen
  • 1 handvol verse tijmblaadjes
  • 6 tenen knoflook gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 1 klont boter
  • 1,3 liter bouillon
  • 1 baguette
  • 115 gram gruyère kaas

Bereiding

  1. Bak de uienringen met tijm, knoflook en laurierblad aan in een flinke scheut olijfolie en de klont boter. Doe de deksel op de pan en laat alles 15 minuten op een laag pitje pruttelen zonder dat de uien verkleuren. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aan de bodem vastbakken. Hoe langzamer je ze bakt, hoe beter het is. Haal dan de deksel van de pan, draai het vuur hoog en bak de uien tot ze licht goudbruin zijn. Hierdoor worden ze zoetig en wordt de smaak intenser. Giet de bouillon erbij, ze het vuur laag en lat de soep 20 minuten heel zachtjes koken. Je kunt vet dat naar boven komt drijven van de soep scheppen als je dat wilt. Breng de soep op smaak met zout en peper. Wanneer hij aar wens is, schep je de kommen vol en zet je ze op een bakplaat. Leg het brood op de soep i de kommen, sprenkel er wat olijfolie over en strooi er dan geraspte kaas op. Zet de bakplaat in een matig voorverwarmde oven, of onder de gril, zodat het brood licht geroosterd wordt en de kaas smelt.

Het recept komt uit:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.