TYPICAL DUTCH: Gehaktballen van de Librije

IMG_4938Het is weer maandag, een nieuwe week. Druk en veel te doen, dus vanavond iets makkelijks. Gisteren heb ik deze gehakballen gemaakt, gegeten, ingevroren en eentje bewaard voor vanavond. Er gaat gewoon niets boven een lekkere gehaktbal Ik maak deze best vaak, het is een favoriet. De enige persoon die het beter kan is mijn moeder. Het keukenteam van restaurant De Librije eten deze voordat ze aan het koken gaan. Ik vind ze goddelijk. Probeer ze een keer. IMG_4906IMG_4908IMG_4935IMG_4938

Ingrediënten
400 gram rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
1 afgestreken eetlepel zout
1 theelepel cayenne peper
2 kleine eieren
80 gram paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)

Bereiding
Meng alle bovenstaande ingredienten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.

Geef een reactie