
Een heerlijk recept voor een regenachtige dag, deze tomatensaus met gehakt van Julius Jaspers. Hoe langer je het laat pruttelen op een laag vuur hoe lekkerder hij wordt. Dit recept is voor ongeveer 8 personen en je kunt het makkelijk invriezen. Altijd iets lekkers achter de hand als je geen tijd of zin hebt om te koken. Spaghetti koken en met een beetje geraspte parmezaanse kaas tover je iets heerlijks op tafel. Je vindt het recept in de Sausbijbel van Julius Jaspers.
TOMATENSAUS MET GEHAKT VAN JULIUS JASPERS
Ingrediënten
- 2 uien
- 30 ml olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 kilo rundergehakt
- bosje italiaanse kruiden
- 10 blaadjes basilicum
- 350 ml rode wijn
- 200 ml groente bouillon
- 1 blik tomaten
- peper en zout
Bereiding
-
Fruit de uien in de olijfolie tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en gaar nog even door
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even op
-
Voeg het gehakt toe en bak het rul met een vork
-
Snijd de basilicum fijn en bind de Italiaanse kruiden met keukentouw tot een bosje
-
Voeg de kruiden, rode wijn, bouillon en de tomaten toe
-
Laat de saus minimaal een paar uur zachtjes pruttelen
-
Verwijder het bosje kruiden en klaar is je saus.