TOMATEN GEVULD MET KRUIDEN

tomaten gevuld met kruiden

Wat een recept deze tomaten met kruiden van Ottolenghi. De combinatie is heerlijk en ook weer een bewijs dat je zonder vlees of vis heerlijk kunt eten. Een aanrader

brood en kruidenmix voor de tomaten gevuld met kruiden tomaten gevuld tomaten gevuld met kruiden

Print

TOMATEN GEVULD MET KRUIDEN

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 12 zwarte olijven ontpit en grof gehakt
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 30 gram panko broodkruim
  • 2 eetlepels oregano fijngehakt
  • 3 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel munt fijngehakt
  • 1 1/2 eetlepel kappertjes fijngehakt

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 160 graden. Snijd aan de bovenkant van elke tomaat 1 cm dik kapje af en gooi ze weg. Schep met een theelepel de kern en pitten uit de tomaten zodat er een leeg bakje overblijft. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en zet ze omgekeerd in een vergiet om een deel van het vocht eruit te krijgen. Doe intussen de ui, knoflook, olijven en 1 eetlepel olie in een koekenpan en smoor alles 5-6 minuten op laag vuur tot de ui gaar is. Neem de pan van het vuur en roer het broodkruim, de kruiden, kappertjes en een snuf peper door het uienmengsel. Proef en doe er naar smaak nog wat zout bij. Dep de binnenkant van de tomaten met keukenpapier droog en vul ze met de kruidenvulling, druk hem rustig iets aan. Er moet een lichte bolling ontstaan. Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal en sprenkel de overgebleven olie erover. Bak ze 35-40 minuten in de oven tot de tomaten net gaar zijn. Dien ze heet of warm op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.