Tomaten, eieren en brood

DSC_5713Tomaten, eieren en brood, een lekker ontbijt-idee voor nieuwjaarsdag. Je gaat vast laat naar bed, hebt meer drank op dan normaal, beetje uitslapen en dan zin in een stevig ontbijt. Je maakt dit in de oven in plaats van de koekenpan. Ik vond het heerlijk, het sappige van de tomaat, het knapperige brood en dan ook nog een eitje. Wat wil je nog meer. Het recept komt uit “De lekkerste drie-eenheid op het bord” en het was met recht een top drie-eenheid. Probeer het zelf. 

DSC_5650

DSC_5659 DSC_5664 DSC_5670 DSC_5710

DSC_5744

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram tomaten
3 eetlepels olijfolie
200 gram brood van de vorige dag
4 eieren
zout en peper

Bereiding
verwarm de oven voor op 190 graden. Halveer de tomaten, snijd grotere tomaten in partjes. Leg ze in een braadslede waar ze in een enkele laag net passen. Besprenkel met 1 eetlepel olie en breng op smaak met zout en peper. Zet 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn en de randjes beginnen te bruinen. Scheur of snijd intussen het brood in stukken. Doe deze in een schaal met 2 eetlepels olie en wat zout en peper en roer om. Haal de braadslede uit de oven duw de stukken brood tussen de tomaten. Zet weer 10 minuten in de oven tot het brood goudbruin kleurt en bovenop knapperig wordt. Haal uit de oven en maak 4 holletjes tussen de tomaten en het brood. Breek een ei in elk holletje en ze 4-5 minuten terug in de oven tot de eiwitten gestold zijn en de eierdooiers nog wat vloeibaar zijn. Maal er wat zout en peper over en dien meteen op.

 

1 Comment Tomaten, eieren en brood

  1. Pingback: MIJN KOOKBOEKEN: De lekkerste drie-eenheid op het bord | SimKookt

Geef een reactie