Tomaat mozzarella potje

DSC_6309Even snel een voorgerecht maken? Dat kan met dit simpele recept. Tomaat, mozzarella en basilicum is altijd een goed idee. De presentatie van dit gerechtje is anders. Als je wil dat de mozzarella crème netjes in het glas terecht komt, doe het dan in een boterhamzakje en knip het puntje eraf. Zo kan je het zonder knoeien in het glas spuiten. Het ziet er indrukwekkend uit en je gasten gaan het heerlijk vinden. Het komt uit het boek van Moniek van Loon “Culy way of life”. Zo’n leuk boek, met heel veel tips, o.a. hoe je je tafel dekt, wijn kiezen, koken voor 1 persoon en nog veel meer.  Dit leuke voorgerechtje komt zeker bij mij op mijn favorietenlijst.

DSC_6186 DSC_6218 DSC_6203 DSC_6213 DSC_6209 DSC_6297

DSC_6309Ingredienten
1 bol buffelmozzarella
125 ml slagroom
8 cherrytomaatjes
Olijfolie of basilicumolie
een paar blaadjes basilicum
peper en zout

Bereiding
Snijd de buffelmozzarella in kleine stukjes en mix ze met de slagroom in een blender. De consistentie moet gelijk zijn aan die van zacht roomijs. Giet de mozzarella creme in de glaasjes en zet ze in de koelkast. Halveer de tomaatje en snijd de zaadjes eruit. Snijd ze vervolgens in fijne blokjes en kruid ze met zout en peper. Lepel een laagje tomaat op de mozzarella. maak af met een blaadje basilicum en een paar druppels olie.

2 Comments Tomaat mozzarella potje

Geef een reactie