Timballo di spaghetti, spaghettitaart

by simkktnl
Dit is de eerste van drie recepten met spaghetti, maar dan anders. We beginnen met een spaghettitaart. Deze is krokant aan de buitenkant en zacht en romig van binnen. En niet onbelangrijk, het staat zo op tafel.

Ingrediënten
300 gram spaghetti
zeezout
4 bosuitjes
8 gedroogde tomaten op olie
100 gram zwarte olijven, zonder pit
2 teentjes knoflook
1 eetlepel Italiaanse kruiden
6 eieren
2 dl slagroom
200 gram extra belegen kaas, geraspt
gedroogde rode pepers
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de spaghetti al dente (beetgaar) in water met zeezout. Spoel hem meteen daarna met koud water goed af. Snij intussen de bosuitjes in ringetjes, de tomaten in blokjes en de olijven in schijfjes. Neem een beslagkom, knijp daarin de knoflook fijn en breek de eieren erin. Voeg de slaroom en de helft van de gerapte kaas toe en klop alles goed door elkaar. Roer er de bosuitjes, tomaten, olijven , Italiaanse kruiden en de gedroogde rode peper door. Schep de spaghetti door het eimengsel. voeg naar smaak voldoend zout en peper toe. Neem een ingevette taartvorm met een doorsnede van ongeveer 25 cm. Doe het mengel in de vorm en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Bak de spaghettitaart in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer in taartpunten.

You may also like

9 comments

Marlyssa 16 november, 2012 - 10:43

Thanks! Het ziet er weer goed uit:)

Reply
Anke 16 november, 2012 - 20:14

Inderdaad een fijn idee. Ga ik onthouden via pinterest.

Reply
Daan Dericks 25 juni, 2014 - 21:38

Lekker! hoe lang duurt het om het klaar te maken?

Reply
simkktnl 26 juni, 2014 - 06:04

Hi Daan, Hij moet 25 minuten in de oven. Daarvoor moet je de pasta koken en de rest klaarmaken. Ik schat ongeveer 45 minuten totaal. Succes!

Reply
Daan Dericks 26 juni, 2014 - 07:15

Oke, hartelijk bedankt

Reply
Daan Dericks 26 juni, 2014 - 07:18

dan nog een vraagje (ik ga het vanavond koken) voor hoeveel
personen is dit recept?

Reply
simkktnl 26 juni, 2014 - 08:14

Hi Daan, het is voor 4 personen. Het is heerlijk. Eet smakelijk vanavond!

Reply
Renate 24 december, 2015 - 10:13

Kun me dit ook een dag eerder maken en dan de volgende dag in de oven?

Reply
simkktnl 24 december, 2015 - 12:06

Hi Renate, Dat wordt lastig. De spaghetti kan je beter dezelfde dag koken. Ik ben bang dat het anders teveel uitdroogt en te compact wordt. Groet, Simone

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.