THE PERFECT SALAD: Maaltijdsalade met gegrilde kip

DSC_7663Een heerlijke salade, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook in de winter wil ik af en toe een salade, je kan wel zeggen dat ik een salade en kip fan ben. Dus deze gaat er zeker in. De marinade en de dressing maak ik een dag van tevoren. En dan is het zo in elkaar gezet. Ik moet zeggen het ziet er ook nog geweldig uit, dit kan je prima serveren als een diner met vrienden. Het is succes verzekerd.DSC_7620 DSC_7622 DSC_7625 DSC_7628 DSC_7635 DSC_7638DSC_7663

Ingredienten
6 kippendijen
125 gram feta
Marinade
Sap van een citroen
Sap van een limoen
2 tenen knoflook, geperst
1 theelepel chili flakes
1 theelepel honing
Zout
3 eetlepels olijfolie
Salade
3 paprika’s
1 avocado (in stukjes gesneden)
Sla
Cherry tomaten
Verse koriander (ik gebruik platte peterselie)
Dressing
125 ml Griekse yoghurt
Verse Koriander (ik gebruik platte peterselie)
Chili flakes
Sap van een citroen
Sap van een limoen
1 theelepel honing
2 eetlepels olijfolie
Zout

Bereiding
Dag van tevoren: maak de marinade en doe dit samen met de kip in een plastic zak en leg in de koelkast. De dressing kan je ook alvast maken en bewaren in de koelkast. Zet een grillpan op het vuur en wacht tot deze goed heet is. Grill de kip tot deze goudbruin is, haal uit de pan en leg op een bord. Ondertussen snijd de paprika in stukken. Leg de stukken paprika in het bakvet van de kip in de grill pan. Bak ze tot ze een beetje zacht zijn, niet te zacht. Snijd de tomaten doormidden. Leg de sla in een schaal en leg de paprika, tomaat en avocado er bovenop. Verkruimel de feta er overheen. En vervolgens de koriander, fijn gesneden. Giet de dressing erover.

Geef een reactie