Eigenlijk eet ik bijna nooit bieten. Ik gebruik ze in een smoothie, maar verder dan dat kom ik eigenlijk niet. Een bietencarpaccio met geitenkaas heb ik wel eens gegeten, lekker. Maar deze combinatie vaneen rundercarpaccio met biet ? Toen ik de bieten gebakken had heb ik al lekker zitten smikkelen van die rode schijfjes. Jammie. Toen het gerecht op tafel stond, In 1 woord, heerlijk. Deze variatie op een carpaccio moet je een keer maken. (bron: Puur eten – Pascale Naessen)
Ingrediënten
1 grote rode biet
200 gram carpaccio
een handvol pijnboompitten
balsamicoazijn
waterkers
Bereiding
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan. Snijd de rode bieten met een kaasschaaf in plakken. Kruid ze met zout en peper.Neem een grote pan, giet er flink wat olijolie in en leg zoveel mogeljk plakjes rode biet naast elkaar. laat ze gaar bakken op een matig vuur. Draai ze om zodat ze ook aan de andere kant gaar kunnen worden. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapier. Leg de bietenplakken op de carpaccio, sprenkel er wat olijfolie en balsamicoazijn. Strooi er de pijnboompitten over en garneer met wat waterkers.
Pingback: CHRISTMAS INSPIRATION: Voorgerecht | SimKookt