TASTING THE GOOD LIFE: Offley Port & Reyenaer kaas

by simkktnl

DSC_4862Blij werd ik toen ik benaderd werd voor het proeven van Offley port met Reypenaer kaas. In de winter bij de open haard vind ik het heerlijk, maar in de zomer drink ik het eigenlijk nooit. Kortom ik drink niet vaak port, maar ik vind het wel lekker. Op de site van Offley vond ik wat leuke inspiratie voor drankjes met port. Deze drankjes in combinatie met de kaas zijn ook met warm weer een top idee. Kijk mee wat ik ervan vond.

DSC_4826

Ik heb een glas gevuld met ijs, de port en het geheel feestelijk gemaakt door een schijfje citroen toe te voegen. Ook heb ik druiven een dag van tevoren in de vriezer gelegd en erbij geserveerd. Het werd gewoon een gezellig feestje. Met het mooie weer heerlijk genoten van de verschillende combinaties:

  • Tawny & Afline, lekker zachte smaak van de kaas is een prima combinatie
  • Tawny & Reypennaer 1 jaar, ook deze combinatie is fijn. De kaas is pittig, maar niet te pittig
  • Tawny & Chèvre, deze vond ik het minste, maar dat komt door de kaas. Daar houd ik niet zo van. Smaken verschillen. toch?
  • Reserva & Reypennaer 1 jaar, heerlijk alhoewel ik de combinatie met Tawny lekkerder vond
  • Reserva & VSOP 2 jaar, een top combinatie. Wat lekker, gek op oudere kazen.

DSC_4801DSC_4813

Mijn favoriete port? Voor de zomerse dagen Tawny en ik verwacht in de winter de Reserva
Mijn favoriete kaas? VSOP 2 jaar

Offley Port en Reypenaer hebben momenteel ook een leuke actie; Doe mee en maak kans op een unieke Offley Port Proeverij. Geniet samen van een “Take it slow & Enjoy Moment”. Meer informatie over deze proeverij vind je op de website van Offley.

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.