TASTE THE WORLD: Japanse pannenkoek met kool

Uit het nieuw boek van Mrijam Leslie-Pringle “WORLD OF VEGGIES” heb ik deze pannenkoek geprobeerd. Het heet een Okonomiyaki. Wat een topgerecht, die staat vanaf nu op mijn favorietenlijst. Het komt vooral de combinatie van de groenten en de saus die erover gaat. Het werd een behoorlijke portie, dus de volgende dag heb ik nog een stuk koude pannenkoek als lunch gegeten. Zelfs dat was goddelijk. Een echte een aanrader dus. Eet smakelijk

Ingrediënten
150 gram shiitake, in plakjes
150 gram groene kool, fijngesneden
50 gram prei, fijngesneden
2 eieren
75 gram bloem
1 eetlepel mirin
1/2 theelepel zout
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
1 lente-ui, fijngesneden
Saus
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel Dijonmosterd
2 eetlepels mirin
Wasabi-mayonaise
4 eetlepels mayonaise
2 theelepels wasabipasta
1 eetlepel water
1 eetlepel sojasaus

Bereiding
Mix voor de saus alle ingrediënten door elkaar en zet apart, doe hetzelfde voor de wasabi-mayonaise. Meng de Shiitake met de kool, prei, eieren, bloem, mijn en het zout en roer goed door. Verwarm 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en doe het mengsel hierin. Druk het gelijkmatig uit tot een mooie ronde pannenkoek van ongeveer 1 cm dik en blijf hier en daar aanduwen met de bolle kant van de lepel tot de pannenkoek goudbruin en knapperig wordt. bak zo’n 5 a 10 minuten op middellaag vuur. Keer de pannenkoek om en bak de andere kant ook goudbruin en knapperig. Laat de pannenkoek op een bord glijden en garneer met de saus en wasabi-mayonaise.

Geef een reactie