TASTE THE WORLD: Butter chicken


Als je mij wat langer volgt weet je dat ik van Zuid-Europese smaken houd. Ik maak veel Italiaanse, Franse en Spaanse gerechten. Maar ik ben aan het experimenteren geslagen. En wel met de kruiden van Original Spices van Jonnie Boer (dit is niet gesponsord). Nu had ik ze al een keer gebruikt in een recept, maar dit keer ben ik gaan rondsnuffelen op de site van de kruiden. Via Pintererst kwam ik dit recept tegen en dat heb ik even getest afgelopen weekend. Het leek veel ingewikkelder dan het eigenlijk was. Het kost een beetje oventijd, maar verder eigenlijk een fluitje van een cent. Het rook al heerlijk toen ik de oven opende en de smaak was top. Op naar meer van dit soort recepten. Gelukkig zijn er nog heel veel meer kruidenmixen te koop, dus ik ga er zeker meer uitproberen. 


Ingrediënten
80 ml olijfolie
3 eetlepels garam masala
2 eetlepels kurkuma
hele kip
3 teentjes knoflook, geperst
3cm gember, in stukjes
1 rode peper, fijn gesneden
1 citroen, gehalveerd
400 gram tomatenblokjes
280 gram Griekse yoghurt
250 ml kippenbouillon

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe een eetlepel garam masala en eetlepel kurkuma samen met de olie in een schaaltje en breng op smaak. Wrijf de kip in met het mengsel. Doe de citroen in de kip en bind de poten aan elkaar. Doe de knoflook, gember, peper, tomatenblokjes, yoghurt, bouillon en de overgebleven 2 eetlepels garam masala en 1 eetlepel kurkuma in een diepe ovenschaal. Leg de kip er boven op en bak 30 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 180 graden en bak nog 20 minuten. Haal uit de oven en laat 15 minuten staan.

4 Comments TASTE THE WORLD: Butter chicken

    1. simkktnl

      HiTessa, ik heb het eerste half uur de kip in de oven zonder deksel gedaan, vervolgens de rest van de tijd de deksel op de pan gedaan. Groet, Simone

      Reply
    1. simkktnl

      Hi Tessa, Ze bedoelen met “Butter” boterzacht, in een romige saus. En dat is het ook. Echt heerlijk! Groet, Simone

      Reply

Geef een reactie