SWEET & SMOKY: Mexicaanse kip van Ottolenghi

Mexicaanse kip van Ottolenghi

Mexicaanse kip van Ottolenghi

Een echt feestje is deze kip van Ottolenghi. Ik heb het recept een klein beetje aangepast. 3 pepertjes leek mij iets te veel, dus werd het er 1. De chocolade heb ik vervangen door een eetlepel cacao, deze smaak wordt dan iets intenser, daar houd ik van. Zo vind ik het lekker, maar je kan natuurlijk alles aanpassen naar je eigen smaak. Nog een kleine opmerking naar aanleiding van het originele recept. Naar mijn idee kan je de aardappeltjes het beste even voorkoken. Ik had ze er zo bij gedaan, na de volledige baktijd was alles gaar behalve de aardappeltjes. Als je daar rekening mee houdt wordt het een heerlijke maaltijd. Ik maak het zeker nog een keer. Bron: OttolenghiDSC_6596 DSC_6622 DSC_6632 DSC_6637 DSC_6647 DSC_6657

Ingredienten
2 rode paprika’s
1 ½ theelepel kaneel
3 kleine chipotle pepers, 30 minuten in kokend water, uitgelekt, zaden en stengels verwijderd
3 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt
2 ½ eetlepel witte wijn azijn
1 ½ eetlepel bruine suiker
75 ml olijfolie
Zout en peper
1.75 kg kippenpoten en dijen met vel
1 eetlepel cacao
500 gram krieltjes, gehalveerd
2 zoete aardappels in blokjes
2 rode uien in partjes
Garnering 10 gram fijngesneden koriander

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika’s gehalveerd op een bakplaat, ongeveer 30 minuten totdat ze zwart geblakerd zijn. Doe ze in een plastic zak en laat ze afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld kun je het velletje er makkelijk afhalen. Verwijder de zaadlijsten. Doe de gepelde paprika’s in een foodprocessor en voeg de kaneel, chili, knoflook, wijnazijn, suiker en 3 eetlepels olie, halve theelepel zout en drie eetlepels water toe. Maal dit fijn tot een saus en doe het in een grote schaal. Voeg de kip en chocolade toe en hussel goed door zodat de kip volledig bedekt is met saus. Doe de twee soorten aardappelen samen met de uien, olie, peper en zou in een andere ovenschaal en mix dit goed door elkaar. Doe de kip erbij. Leg de kip met het vel naar boven en bak 50 minuten in de oven totdat de kip gaar is. Serveer met koriander.

3 Comments SWEET & SMOKY: Mexicaanse kip van Ottolenghi

  1. Wim Pothoff

    ik begrijp goed dat je ’n time out neemt.
    wel hoop ik dat je weer terugkomt met nieuwe recepten.
    je blog is een van mijn favorieten!

    Reply
  2. Shama

    Lijkt me heerlijk, kan dit ook met kipfilet of kippen vleugeltjes? De oventijd zal dan lager zijn denk ik?

    Reply

Geef een reactie