Superfood, zoete aardappel

DSC_6892Deze superfood (bucket list), de zoete aardappel, zit vol met vitamines en mineralen. Daarnaast zijn ze ook nog een bron van vezels. De zoete aardappels stimuleren de aanmaak van adiponectine. Dit is een stof dat ervoor zorgt dat je bloedsuiker spiegel in balans blijft. Goed nieuws als je last hebt van diabetes of wilt afvallen. Ik had ze nog nooit gebruikt in een recept, maar wat zijn ze heerlijk, zelfs een beetje zoetig. Vervang je normale frietje eens voor deze. Ik verzeker je dit ga je zeker lekker vinden.

DSC_6794 DSC_6816 DSC_6855DSC_6892Ingrediënten
2 middelgrote zoute aardappels
2 eetlepels olijfolie
zout

Bereiding 
Was de zoete aardappels grondig en snijd de eventuele donkere pitjes eruit. Snijd de aardappels in lange patatrepen en week ze 30 minuten tot een uur in koud water. Op deze manier verwijder je voor een gedeelte het zetmeel dat in de aardappels zit, daardoor worden de patatjes knapperig. Spoel ze daarna een paar keer om en droog ze af op een theedoek. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de patatreepjes in een grote kom en sprenkel de olie erover. Meng het geel goed zodat op alle patat wat olie zit. Leg de patat verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de plaat in de oven en bak ze 30 minuten knapperig, halverwege even keren. Bestrooi met een beetje zout.

 

Geef een reactie