Superfood: Bosbessencheesecake

DSC_6641

Zijn bosbessen een superfood? Ze zijn in ieder geval een goede bron van vitamine K en bevatten ook vitamine C, vezels, mangaan en andere antioxidanten.  Het is zeker een goede keuze als een van de twee porties fruit per dag. Ze zijn laag in calorieën en er zitten veel voedingsstoffen in. Kortom gezond, dus voor mij een superfood. Gelukkig de laatste voor de Bucket list. Ik heb niets met het de hype “superfoods”, wel met een gezond eetpatroon. Helaas zijn de foto’s deze niet allemaal even scherp geworden. De taart zag er ook niet zo mooi uit. Maar het plaatje uit de “Foodies” zag er ongeveer hetzelfde uit. Gelukkig is de smaak wel goed. En als je dan toch een stukje van een taart wil nemen, waarom niet meteen een superfood eten?DSC_6583 DSC_6586 DSC_6604DSC_6641Ingredienten
150 gram en een beetje zachte boter
paneermeel
400 gram bosbessen
4 eieren
180 gram suiker
zakje vanillesuiker
75 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
750 gram magere kwark
1 theelepel citroensap
150 gram bosbessenjam

Bereiding
Vet de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) in en bestrooi met een beetje paneermeel. Was de bosbessen en laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 175 graden. Splits de eieren. Zet het eiwit afgedekt in de koelkast. Klop de eidooiers, 150 gram boter, de suiker en de vanillesuiker in een grote kom in 3-5 minuten wit en romig. Mengde bloem met het bakpoeder met de kwark en het citroensap. Klop het eiwit stijf en roer het met een spatel door het beslag. Vul de springvorm met het beslag en bak 60-70 minuten in de oven. Bestrijk de taart ca. 15 minuten voor het einde van de baktijd met de bosbessenjam en dek hem af met aluminiumfolie. Laat de taart in de oven een beetje afkoelen, neem hem uit de oven en verdeel de overige bosbessen erover.

Geef een reactie