SUPER SIMPELE CEVICHE

by simkktnl
SUPER SIMPELE CEVICHE

Dit is een van mijn favoriete voorgerechten; het is kleurrijk, lekker en zeer eenvoudig. Deze keer heb ik zalm gebruikt, maar je kan de ceviche ook proberen met verschillende vissoorten doen, zoals tonijn, kabeljauw en tong. Niets ingewikkelds aan en heel erg gezond en licht. Let wel altijd op dat je superverse vis haalt en genoeg tijd neemt voor het marineren met de citrussap. Dan weet je namelijk zeker dat de vis gaar is. (bron: Ceviche – Uit de Peruaanse Keuken)

Print

SUPER SIMPELE CEVICHE

Ingrediënten

  • 300 gram zalmfilet
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1/2 citroen het sap
  • 3 radijsen
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie fijngesneden

Bereiding

  1. Snijd de zalmfilet en de radijs in plakjes.

  2. Meng in een grote kom azijn, olijfolie, citroensap, ui, radijsjes en peterselie door elkaar

  3. Doe in een andere kom de gesneden zal en voeg hier het zout aan toe. Laat het zout even rustig in de zalm trekken.

  4. Voeg de zalm toe aan het mengsel in de andere kom en meng alles even door. Dek de schaal af en zet hem een uur in de koelkast.

  5. Je kan deze ceviche als voor- of bijgerecht serveren of lekker op toastjes tijdens de borrel.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.