SUNDAY THOUGHTS: Waarom een dieet niet werkt

by simkktnl

DieetboekenDieetkookboeken, ik lees ze en haal er af en toe een recept uit. Maar echt een dieet uit zo’n boek helemaal volgen doe ik niet. Ik geloof er niet in. Op het moment dat je stopt met een dieet, verval je weer in je oude eetpatroon en ben je voor je het weet weer op je oude gewicht. De boeken van Mieke Kosters  (Het geheim van slanke mensen, Ik ken mezelf en ben slank, De bikini challenge) vind ik het beste. Waarom? Omdat het geen dieet is. Je eet wat je wilt, je wordt je bewust van wat je in je mond stopt, wanneer en waarom. Ik heb een aantal redenen op een rijtje gezet waarom ik van mening ben dat een dieet niet werkt, lees verder.

  • Ondervoeding. Eigenlijk is diëten gevaarlijk. Als je niet genoeg weet van het dieet wat je volgt kan je verschillende gezondheidsproblemen krijgen zonder dit te weten. Ondervoedingsverschijnselen is een bekend probleem voor mensen die proberen af te vallen. Een gezond eetpatroon (geen dieet) is van vitaal belang. Het voedt het lichaam met onder andere mineralen, vitamines, antioxidanten, koolhydraten, vet, proteïne en hydratatie. Bovenal heeft een dieet een grote invloed op je hormonenhuishouding, metabolisme, je huid, je organen en nog veel meer.
  • Niet luisteren naar je lichaam. Een dieet leert je eigenlijk niet te luisteren naar je lichaam. Als je gezond eet, luister je naar je honger en leer je je lichaam te voeden als hij er om vraagt. Als je dieet, eet je wat er wat het voorschrijf, wanneer je het moet eten en de hoeveelheid. Dat betekent dat je niet naar je hongergevoel. Omdat een dieet je beperkt, stop je met eten omdat het moet en niet omdat je voldaan bent. Leer te luisteren naar je lichaam.Afvallen met elke dag chocolade
  • Gezond eten moet een levensstijl zijn. Je moet kiezen voor gezond eten als een levensstijl en niet als een dieet. Hoe oud je ook bent het belangrijk om gezond gebalanceerd te eten. Want gezond eten is veel belangrijker dan je gewicht. Een gezond dieet bestaat uit veel groenten, fruit, eiwit, en gezonde vetten. Weinig kant en klaar voedsel, suiker en zoetigheid. Alles wat je in je mond stopt heeft effect op je gezondheid. Vergeet de beperkingen van een dieet. Eet 90% van de tijd gezond en geniet 10% van de tijd van je guilty pleasures.
  • Voedsel is niet je vijand. Veel mensen die gaan lijnen beginnen te denken dat voedsel hun vijand is. Maar voedsel is juist een geweldig iets. Het doet zoveel voor je lichaam. Het geeft je energie en beschermt je tegen ziekten. Kies een appel boven de zak chips. Je lichaam zal er blij mee zijn.Weet wat je eet
  • Diëten beperken je. Het maakt dat je hongerig bent .Je mag sommige dingen niet meer eten en drinken en dat maakt dat je ze alleen maar meer naar ze verlangt. Natuurlijk moet je je favoriete drankjes en hapjes voor een paar dagen laten staan, maar om ze uit te bannen is onzin. Het punt is dat hoe meer je dingen niet mag, hoe meer je ze wil. Als je leert gezond te eten, kan je je favoriete voedsel blijven eten. Het gaat om een balans en niet om een beperking. Eet je favoriete voedsel, maar met mate.
  • Gebrek aan energie. Nog een reden om niet op dieet te gaan is het gebrek aan energie. Je lichaam heeft gezond voedsel nodig om goed te kunnen functioneren. Of je nu een marathon rent of op de bank zit, je lichaam heeft altijd voeding nodig. Zelfs ademhalen vraagt om energie. Een laag calorieen dieet maakt dat je zwak, moe en zonder energie voelt. Een gezond gebalanceerd dieet geeft energie die ervoor zorgt dat je de hele dag goed kan functioneren.
  • Een dieet volhouden is lastig. Het is niet alleen saai, maar is ook nog eens moeilijk vol te houden. Stop ermee en leer hoe je gezond moet koken en eten. Je leert om gezond te eten in welke situatie je ook bevindt. Hoe langer dat je bezig bent met dieeten, hoe moeilijker dat het wordt om slechte dingen te weerstaan.Wat is jouw excuus

You may also like

1 comment

Marlissa 25 mei, 2014 - 20:51

Ik ben het met je eens! Alhoewel ik wel denk dat het voor sommige mensen wel zou werken…

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.